Raša tudej zabranjena na Fejsbuku, Instagramu, Vacapu i Tredsu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki zvaničnici označili medij kao saradnika Rusije u ratovanju s Ukrajinom

Foto: Shutterstock
  • Potez povučen nekoliko dana nakon što je Bajdenova administracija kritikovala ruski državni medij

  • Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je da su zemlje zapada uvele oko 150 zabrana ruskih medija i novinara

  • Kompanija Meta u Rusiji je označena kao ekstremistička

Američka tehnološka kompanija Meta zabranila je delovanje ruske medijske kuće RT i medijsku platformu "Rasija sivodnja" na svojim platformama, nekoliko dana nakon što je Bajdenova administracija optužila RT da deluje kao produžena ruka moskovskih špijunskih agencija.

"Nakon pažljivog razmatranja, proširili smo naše tekuće mere protiv ruskih državnih medija", naveo je portparol Mete u saopštenju, prenosi En-Bi-Si (NBC).

Bajdenova administracija je prethodno u petak najavila nove sankcije, a zvaničnik Stejt departmenta nazvao je RT "punopravnim članom obaveštajnog aparata ruske vlade" za rat u Ukrajini.

Američki zvaničnici su tada optužili RT da sprovodi tajne operacije informacionog ratovanja širom sveta u ime ruskih špijunskih agencija.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je objavilo da su zemlje takozvanog kolektivnog Zapada počev od 2022. uvele oko 150 različitih ograničenja protiv ruskih medija i novinara, prenosi TASS.

Kompanija Meta, kojoj pripadaju aplikacije Fejsbuk, Instagram, Vacap i Treds, već se neko vreme u Rusiji označava kao "ekstremistička organizacija".

(Ubrzanje.rs/Tanjug)