Promena za Iks koja je već naišla na neodobravanje: Blok opcija vas više neće štititi od "loših momaka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mask je već dugo zagovarao tu ideju

Foto: Shutterstock/kovop

Vaši postovi od sada će biti vidljivi na platformi Iks i korisnicima koje ste blokirali.

U odgovoru od ponedeljka, vlasnika platforme Ilon Mask rekao je da je funkcija "blok" namenjena sprečavanju interakcije, ne i blokiranju mogućnosti da vidite nečiji javni post.

Trentno, Iks javlja da ste blokirani, ako pokušate da vidite profil osobe koja vas je blokirala. Pored blokiranja svih postova, takođe sprečava da vidite odgovore, storije, podeljene fotografije i snimke, pratioce i listu onih koji njih prate.

Izvor iz Iksa rekao je za Verdž, da platforma unosi promenu jer ljudi već mogu da vide postove korisnika koji su ih blokirali kada koriste drugi nalog ili kada su odjavljeni.

Mask je bio glasan o tome da ne voli dugme za blokiranje. Prošle godine je rekao da ova funkcija "nema smisla" i da "treba da bude odbačena u korist jačeg oblika nemog". Takođe je zapretio da će prestati da dozvoljava korisnicima da potpuno blokiraju ljude na platformi, osim direktnih poruka.

Iako će blok opcija nastaviti da sprečava nekog da intereaguje sa objavom korisnika koji ga je blokirao, i dalje će moći da ih vide, što potencijalno olakšava "lošim momcima" da nastave da uznemiravaju svoje žrtve.

(Ubrzanje.rs)