• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čadež i Anđelković: Nastavak saradnje PKS i Pošte Srbije na digitalizaciji poštanskih usluga uz pomoć AI

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavak saradnje odviće se uz pomoć savremenih servisa PKS, poput digitalnog asistenta ChatBot, najavljeno je

  • 0
Pošta Srbije, Privredna komora Srbije Foto: Tanjug/ PKS/ Ivana Vukotić

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije i Pošta Srbije planiraju i u narednom periodu nastavak zajedničke saradnje, posebno u sferi digitalizacije poštanskih usluga uz pomoć savremenih servisa PKS zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI), rečeno je danas na sastanku predsednika PKS Marka Čadeža i v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Anđelkovića.

Čadež je istakao da je Pošta Srbije važan servis za privredu i građane i da se kroz implementaciju savremenih rešenja, kao što je digitalni asistent ChatBot PKS i druge inovativne usluge, značajno može ubrzati poslovanje domaćih kompanija i širenje njihovog biznisa na region, saopštila je PKS.

Predsednik PKS je ukazao da se kroz zajedničku saradnju na digitalnoj transformaciji poštanskih servisa može ostvariti značajna domaća i regionalna tržišna konkurentnost institucije kao što je Pošta Srbije, kao i saradnja sa regionalnim poštama, a u cilju snažnijeg povezivanja privreda celog regiona, prenosi Tanjug.

Pošta Srbije, Privredna komora Srbije Foto: Tanjug/ PKS/ Ivana Vukotić

Anđelković je naglasio važnost ove saradnje za unapređenje kvaliteta usluga Pošte Srbije kroz uvođenje digitalnih servisa zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, a uz podršku PKS-a, koji bi omogućili da se dodatno poboljša efikasnost i dostupnost usluga.

"Nastavak saradnje na ovaj način predstavlja značajan korak ka modernizaciji poštanskih usluga i jačanje naše uloge na digitalnom tržištu", rekao je Anđelković.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari