• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je kompanija koja održava štampačku opremu, nabavlja toner i papir prošla kroz digitalnu transformaciju?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je Top Solutions iz Beograda odgovorila na izazov digitalne ere

  • 0
Printer, štamparska oprema Foto: Pixabay/Robert Martin
  • Stručnjaci ocenjuju da je ovo primer za sektore koji su u sličnoj situaciji

  • U digitalnoj eri, društvo teži ka poslovanju sa što manje papira

  • Uvođenje ADA platforme dovelo je do unapređenja u procesima upravljanja štampanjem, efikasnosti rada i bezbednosti podataka

U industriji koja se suočava sa padom zbog trenda digitalizacije, TOP Solutions doo iz Beograda uspela je da izvede promenu koja joj je očuvala poslovanje. Reč je o kompaniji koja se bavi održavanjem, nabavkom i optimizacijom štamparske opreme, a koja je prolaskom kroz digitalnu transformaciju opstala na tržištu i zabeležila određene uspehe.

Jedan od ključnih aspekata njihovog poslovanja je implementacija standardne kompanijske aplikacije, koja omogućava efikasno upravljanje klijentima, uslugama, opremom, intervencijama i narudžbinama. Povezivanje ovog softvera sa knjigovodstvenim programom, iako zahteva manuelni unos podataka, dovelo je do unapređenja u efikasnosti poslovanja, ocenjuju iz Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije.

Ističu da ključ uspeha TOP Solutions doo leži u njihovoj viziji digitalne transformacije. Sami su, dodaju iz CDT-a, prepoznali potencijal za unapređenje u oblasti automatizacije prikupljanja podataka od kupaca i poboljšanja usluga.

Najveća pretnja za TOP Solutions doo bila je, ocenjuju stručnjaci, neprestano ubrzavajući trend digitalizacije.

"Društvo kao celina snažno teži ka poslovanju sa što manje papira. Sve veći broj organizacija teži da se oslobodi troškova i nepraktičnosti vezane za upotrebu i održavanje štampačke opreme, kao i za nabavku tonera i papira, okrećući se digitalnim rešenjima. Kontinuirano smanjenje potrebe za štampanim materijalom iz godine u godinu predstavljalo je ozbiljan izazov za održivost njihovog poslovanja. Ovaj trend digitalizacije predstavlja ne samo tehnološku promenu, već i promenu u načinu na koji kompanije posluju", ocenjuju stručnjaci.

Spas u digitalnoj eri za jednu ovakvu delatnost bio je razvoj ADA platforme, inovativnog sistema za arhiviranje i upravljanje štampanjem. Ovaj projekat obuhvatao je izgradnju softverskog paketa sposobnog za presretanje svih štamparskih poslova, arhiviranje odštampanih dokumenata i beleženje sveobuhvatnih informacija o svakom pojedinačnom poslu štampanja.

Pored automatizacije, cilj implementacije ADA platforme bio je i uvođenje nove usluge za korisnike, a ta promena dovela je značajnih unapređenja u procesima upravljanja štampanjem, efikasnosti rada i bezbednosti podataka, kažu iz CDT-a.

Tri rezultata

Mereći speh nakon navedene promene došli su do podatka da je jedan od najvećih uspeha automatizacija procesa očitavanja podataka sa štampača.

"Pre implementacije ADA platforme, očitavanje je vršeno manuelno na 100 odsto štampača koje je TOP Solutions održavala. Međutim, nakon prve godine korišćenja platforme, impresivnih 80 odsto svih štampača koje ova kompanija održava su se prebacili na automatsko očitavanje podataka", navode iz CDT-a.

Dodaju da čak 50 odsto klijentskih kompanija aktivno koristi bar jednu funkcionalnost portala, bilo da je u pitanju merenje potrošnje ili kontrola odliva poverljivih dokumenata.

"Treća značajna poboljšanja su usmerena na izveštavanje i analizu ponašanja korisnika. U prvih godinu dana od implementacije, ADA platforma je omogućila kreiranje najmanje tri nova Adhoc izveštaja na osnovu analiza podataka", dodaju.

Stručnjaci ocenjuju i da ovaj slučaj nije samo priča o jednoj kompaniji, te da je zapravo lekcija za sve sektore koji su u riziku od nestajanja ili radikalne transformacije usled digitalne ere.

(Ubrzanje.rs)

Video: Kako radi 3d štampač: Možete li da prepoznate figuru koja nastaje?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari