• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na AI talasu Reddit "izlazi u javnost": Deo akcija dostupan najlojalnijim korisnicima, ko želi da bude vlasnik

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Naši korisnici imaju dubok osećaj vlasništva nad sadržajem", ističe direktor i suosnivač Stiv Hafman

  • 0
Reddit aplikacija Foto: Piotr Swat / Shutterstock.com
  • Američka društvena mreža izlazi na berzu
  • Poslednji među tradicionalnim društvenim medijima odlučuju se na ovaj korak
  • Hafman poručuje da želi da se postojeći osećaj vlasništva nad sadržajem odražava u stvarnom vlasništvu

Reddit će debitovati na njujorškoj berzi pod oznakom RDDT. Reč je o jednoj od poslednjih kompanija tradicionalnih društvenih medija koja se pojavljuje na berzi s obzirom na svoje rane savremenike, Facebook, Twitter i Snap, koji su to činili između 2012. i 2017. Neki se pitaju zašto je Reddit čekao do sada da napravi taj potez, ali AI možda ima neke veze s tim, piše Bussines insider.

Napravljen u studentskoj sobi Univerziteta u Virdžiniji 2005. godine, Reddit ima neobičnu strukturu. Za razliku od drugih sajtova društvenih medija, njime delom upravljaju njegovi korisnici i uglavnom anonimno.

"Izlazimo u javnost da unapredimo našu misiju i postanemo jača kompanija", rekao je direktor i suosnivač Stiv Hafman. "Nadamo se da će izlazak u javnost pružiti značajne koristi i našoj zajednici. Naši korisnici imaju dubok osećaj vlasništva nad sadržajem koji stvaraju na Redditu."

Hafman je dodao da Reddit želi da se "ovaj osećaj vlasništva odražava u stvarnom vlasništvu — da naši korisnici budu naši vlasnici" i da "postati javno preduzeće ovo omogućava. Nikada nisam bio uzbuđeniji zbog budućnosti Reddita nego sada."

Reddit čini deo svojih akcija dostupnim nekim od svojih najlojalnijih korisnika - neobičan pristup za koji analitičari kažu da bi mogao dovesti do mešovitih rezultata, preneo je Fortune.

Međutim, čini se da je malo korisnika zainteresovano da prihvati ponudu. Odgovor na ponudu kompanije je bio kul, izvestila je Kejti Notopulos iz Business Insider-a, a jedan Redditor je pitao: "Možemo li da se registrujemo unapred za kratko?"

Inače, u sredu je platforma potpisala ugovor sa Guglom vredan 60 miliona dolara godišnje za licenciranje svog sadržaja za obuku veštačke inteligencije.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari