• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Novom Sadu održan sastanak sa predstavnicima porodičnog biznisa: Dva plana PKS za dostizanje ključnog cilja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Privredne komore poručuju da će se usput raditi i na digitalizaciji poslovanja

  • 0
  • Najavljen "Porodični ustav"
  • Akcenat na digitalizaciji poslovanja porodičnih biznisa
  • Skup imao edukativan karakter

Na inicijativu predsednika Sekcije za porodično preduzetništvo Privredne komore Srbije i Sektora preduzetništva PKS, u RPK Novi Sad, održan je sastanak sa više predstavnika porodičnog biznisa koji posluju u tom regionu i edukacija na temu "Profesionalizacija i tranzicija u porodičnim kompanijama".

Obraćajući se učesnicima skupa direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić istakla je značaj održivosti porodičnih kompanija i najavila da će uskoro na sajtu PKS biti objavljen "Porodični ustav", dokument značajan za poslovanje porodičnih kompanija.

"U narednom periodu planiramo da definišemo pojam porodične kompanije, a radićemo i na pronalaženju određenih programa podrške za porodične kompanije, jer nam je cilj da imamo porodične kompanije koje su pre svega održive", rekla je Simanić.

Ono što je značajno što PKS radi za porodične biznise je svakako digitalizacija njihovog poslovanja, jer na taj način mogu biti konkurentni i održivi na duži rok, dodala je predstavnica Komore, saopštavaju iz PKS.

Tokom skupa učesnici su imali priliku da saznaju više o profesionalizaciji poslovanja porodičnih kompanija i tranziciji sa jedne generacije na drugu, ali i učestvuju u diskusiji o načinima i mogućnostima za kreiranje novih vidova podrške za unapređenje porodičnih biznisa u Republici Srbiji.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari