• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prva agro polisa u Srbiji zasnovana na veštčkoj inteligenciji: Šta sve poljoprivrednik može preko aplikacije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Digitalna usluga dostupna 24 sata 365 dana u godini

  • 0
Poljoprivreda, farma, agro, Google Play Store Foto: Shutterstock
  • Otvorena mogućnost osiguravanja imanja "na klik"

  • Usluga dostupna non-stop

  • Aplikacija se može skinuti sa Gugl Plej prodavnice

Đenerali osiguranje Srbija i Institut BioSens predstavili su prvu digitalnu agro polisu koja omogućava zaključivanje poljoprivrednog osiguranja bez kontakta sa prodavcem - sa njive, iz bašte, iz kuće ili sa nekog drugog mesta.

Proizvođači koji žele da osiguraju svoje njive, voćnjake i zasade celokupnu proceduru, od prikupljanja dokumentacije do potpisivanje polise, mogu to da obave putem telefonske aplikacije.

Digitalna agro polisa prvi put u regionu koristi veštačku inteligenciju u procesu agro osiguranja i rešavanja štete.

Od 2017. godine Đenerali koristi podatke sa satelita, radara, senzora. Kako ističu, bitno im je da "poljoprivredniku daju mogućnost da se osigura na jednostavan način".

"Uvođenjem digitalne agro polise omogućili smo im da do osiguranja dođu jednim klikom, u vreme i na mestu koji njima najviše odgovara", rekao je član izvršnog odbora Đenerali osiguranja Srbije Veselin Danilovac.

Direktor Direkcije za tehniku osiguranja Đenerali osiguranja Srbije Nemanja Beljanski istakao je da je digitalna agro polisa dostupna 24 sata 365 dana u godini.

"Aplikacija je laka za korišćenje, intuitivna i svaki korisnik je besplatno može skinuti sa Google Play prodavnice, a čitav proces se završava za nekoliko minuta", rekao je Beljanski, prenosi Tanjug.

Inovativna rešenja u poljoprivredi

"Inovativna rešenja koja smo zajednički razvili predstavljaju pionirske poduhvate, koji na velika vrata uvode veštačku inteligenciju i najsavremenije digitalne tehnologije u svet osiguranja u poljoprivredi", rekao je direktor Instituta BioSens Vladimir Crnojević.

Aplikacija nudi osiguranja od grada, požara i udara groma, a korisnik može da odabere jednu od 15 ponuđenih kultura, koje se najčešće gaje na teritoriji Srbije (pšenica, ječam, suncokret, maline, šljive i druge).

U aplikaciji se definiše veličina zasada koje se osigurava, a putem katastra ili GPS koordinata locira se parcela na koju se osiguranje odnosi.

Korisnik u aplikaciji, nakon što unese podatke, može videti visinu premije i osigurane sume pre nego što prihvati odabrano osiguranje.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari