• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za trgovinu bez papira: CEFTA i Evropska komisija potpisale ugovor vredan 4 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropska komisija se obavezala da će u potpunosti finansirati SEED+ projekat tokom naredne tri godine

  • 0
U susret inovacijama Foto: Shutterstock

Centralnoevropska trgovinska organizacija CEFTA i Evropska komisija potpisale su ugovor vredan četiri miliona evra za aktivnosti projekta SEED+ "Podrška sistematskoj razmeni elektronskih podataka u CEFTA 2024", koji će poboljšati olakšavanje trgovine i ekonomsku integraciju kako unutar CEFTA, tako i između CEFTA i Evropske unije, saopštio je CEFTA sekretarijat.

Projekat je namenjen značajnom olakšavanju trgovine robom i uslugama, promovišući bliže ekonomske veze unutar CEFTA i pojednostavljivanjem procesa kroz ubrzavanje digitalne tranzicije.

CEFTA, eng: Central European Free Trade Association

Projekat će nastaviti da pruža podršku elektronskoj razmeni trgovinskih podataka i dokumenata unutar CEFTA-e, promovišući trgovinu bez papira, poboljšavajući sigurnost u trgovinskim operacijama bez ometanja tokova trgovine, navodi se u saopštenju, piše Tanjug.

Dodaje se da, smanjujući teret na ekonomske operatere, preduzetnike i građane u prikupljanju i dostavljanju trgovinskih podataka i dokumenata, SEED+ projekat teži eliminaciji prepreka i smanjenju troškova i vremena potrebnih za slobodno kretanje robe, usluga, kapitala i ljudi kroz CEFTA.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari