• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pala sumnja na novi mesindžer, strahuje se da poruke nisu bezbedne: Korisnici završili na sudu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Durov javno izrazio sumnju

  • 0
Whatsapp Signal Viber Telegram Foto: Profimedia
  • Osnivač Telegrama, druge poznate aplikacije za razmenu poruka, izrazio sumnju u bezbednu razmenu poruka preko mesindžera Signal

  • Istakao je da su mu poznati neslavni primeri korisnika protiv kojih su poruke navodno zloupotrebljene na sudu i u medijima

  • Nije naveo o kojim je korisnicima reč

Osnivač Telegrama Pavel Durov smatra da aplkacija za šifrovanu razmenu poruka Signal nije bezbedna pošto su njeni protokoli poznati vlastima u Vašingtonu.

Prema njegovim rečima, Vlada SAD je potrošila tri miliona dolara za izgradnju enkripcije u aplikaciji Signal, a potpuno isto šifrovanje se primenjuje u skoro svim popularnim mesindžerima kao što su Vacap, Fejsbuk mesindžer, Gugl mesidžiz ili Skajp.

"Izgleda da velikim tehnološkim kompanijama u SAD nije dozvoljeno da kreiraju sopstvene protokole za šifrovanje koji bi bili nezavisni od mešanja vlade", napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

Durov je naveo da je mnogo važnih ljudi sa kojima je razgovarao istaklo da su njihove "privatne" poruke preko aplikacije Signal iskorišćene protiv njih na američkim sudovima ili u medijima, prenosi Komersant, navodi Tanjug.

Signal "ne dozvoljava istraživačima da potvrde da je njegov kod na platformi Githab isti kod koji se koristi u aplikaciji Signal na ajfon uređajima korisnika", upozorio je on.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari