• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte reklamu za ajped koja je izazvala ogorčenost, Epl se izvinio: "Promašili smo poentu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kompanije istakli da im je žao

  • 0
  • Snimak prikazuje predmete koje postepeno uništava velika hidraulična drobilica

  • Iz poznatog američkog haj-tek medija uputili oštru kritiku

  • Direktor marketinga se izvinio u ime kompanije

Američka tehnološka korporacija Epl (Apple) izvinila se zbog kratkog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.

"Naš cilj je da uvek slavimo bezbroj načina na koji se korisnici izražavaju i ostvaruju svoje ideje putem ajpeda. Ovim video snimkom smo promašili poentu i žao nam je zbog toga", izjavio je Eplov direktor marketinga Tod Majren, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Izvršni direktor Epla Tim Kuk je objavio pomenuti video na X nalogu u utorak, a Epl ga je takođe objavio na Jutjubu.

Snimak prikazuje kreativne alate kao što su klavir, gitara, fotoaparati, kante sa bojom i predmete kao metronom ili knjige koje postepeno uništava velika hidraulična drobilica da bi sve ove objekte na kraju komprimovala u novi Eplov tablet.

Spot je izazavao kako podsmeh, tako i ogorčenost gledalaca, pošto su mnogi naveli da ih je uništavanje kreativnih alata uvredilo.

"Eplova reklama šalje poruku da u budućnosti koju kompanija želi nema mesta za kante sa bojom, skulpture, fizičke instrumente, papirne knjige. Naravno, to je budućnost na kojoj Epl radi već godinama, samo to ranije nije bilo tako otvoreno", ističe portal Teh kranč, prenosi Tanjug.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari