• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Određen početak "pravnog osporavanja novog zakona": Dokle se stiglo u slučaju Amerika protiv TikToka

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema poslednjim odlukama, ByteDance ima rok do 19. januara da proda TikTok ili se suoči sa zabranom

  • 0
Amerika TikTok Foto-kolaž: Pixabay
  • Apelacioni sud naredio izlaganje prigovora, spominje se žalba Vrhovnom sudu

  • 14. maja podneta tužba za blokiranje zakona, koji bi mogao da zabrani TikTok u SAD

  • Bajden stavio potpis na zakon

Američki apelacioni sud odredio je raspored za ubrzano razmatranje pravnog osporavanja novog zakona koji zahteva da kineska kompanija ByteDance proda američku imovinu TikToka do 19. januara ili se suoči sa zabranom.

Američki Apelacioni sud za Distrikt Kolumbija naredio je usmena izlaganja prigovora na zabranu u septembru nakon što su se TikTok, ByteDance i grupa kreatora TikTok sadržaja pridružili ministarstvu pravde ranije ovog meseca tražeći od suda brz raspored za razmatranje zakona, prenosi Rojters.

Grupa kreatora sadržaja na TikToku podnela je 14. maja tužbu za blokiranje zakona koji bi mogao da zabrani aplikaciju u SAD, rekavši da zakon "ima veliki uticaj na život Amerikanaca", nakon što su TikTok i matična kompanija ByteDance podneli sličnu tužbu, navodi Tanjug.

Prema rasporedu žalbenog suda, kreatori, TikTok i ByteDance moraju podneti pravne podneske do 20. juna, a Ministarstvo pravde do 26. jula, a podneske za odgovore do 15. avgusta.

TikTok i Ministarstvo pravde tražili su odluku do 6. decembra kako bi zatražili preispitivanje od Vrhovnog suda ako je potrebno.

Zakon, koji je predsednik Džozef Bajden potpisao 24. aprila, daje ByteDance-u rok do 19. januara da proda TikTok ili se suoči sa zabranom.

Bela kuća je saopštila da želi da se ukine vlasništvo sa sedištem u Kini iz razloga nacionalne bezbednosti, a američki zakonodavci su zabrinuti zbog mogućeg pristupa kineske vlade podacima američkih korisnika TikToka.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari