• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

I kineska kompanija podleže pravilima EU: Imaju više od 45 miliona korisnika mesečno, ovo su im obaveze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rok za implementaciju do septembra 2024. godine

  • 0
Aplikacija Temu Foto: Shutterstock
  • S obzirom na broj korisnika na tlu EU, Temu će morati da poštuje Zakon o digitalnim uslugama

  • Shodno  tome da spada u kategoriju veoma velikih onlajn platformi (VLOP), na njih se odnose stroža pravila

  • Imaju četiri meseca da ih sprovedu

Kineska platforma za onlajn prodaju Temu će ubuduće morati da poštuje stroža pravila Evropska unije i poštuje obaveze koje proizilaze iz Zakona o digitalnim uslugama (DSA).

Evropska komisija (EK) je objavila da Temu ima prosečno više od 45 miliona korisnika mesečno u Evropskoj uniji zbog čega spada u kategoriju veoma velikih onlajn platformi (VLOP) koje imaju više zakonskih obaveza u EU.

Kako se navodi, kineska platforma mora da ublaži sve sistemske rizike koji proizilaze iz usluga koje pruža i reaguje na prodaju falsifikovane robe, nesigurnih ili nelegalnih proizvoda i predmeta koji krše prava intelektualne svojine.

Evropska komisija naglašava da Temu, između ostalog, mora da obezbedi spoljnu i nezavisnu godišnju reviziju sopstvenih procena rizika i usklađenosti sa obavezama koje su navedene u Zakonu o digtalnim uslugama.

Temu će morati da se pridržava najstrožih pravila u okviru DSA u roku od četiri meseca od današnjeg obaveštenja, odnosno da primeni sve navedene mere do kraja septembra 2024, zaključuje se u saopštenju na sajtu Evropske komisije, prenosi Tanjug.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari