• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas počinje Eplova svetska konferencija za programere: U glavnom fokusu je veštačka inteligencija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako mnogi navode, Epl je sada pod pritiskom i mora da pokaže na konferenciji da ne zaostaje za rivalima

  • 0
Apple, Epl Foto: Tanjug/AP
  • Eplova konferencija počinje danas u 19 časova

  • Očekuje se da će kompanija brendirati svoje funkcije veštačke inteleigencije kao "Epl intelidžens"

  • Epl je navodno postigao dogovor sa kompanijom OpenAI

Američki tehnološki div Epl (Apple) će danas započeti godišnju svetsku konferenciju za programere (WWDC) koja će trajati do 14. juna.

Kako se navodi, Eplova konferencija počinje u 19 časova, a zaljubljenici u tehnologiju mogu da je prate uživo preko zvaničnog sajta kompanije ili Jutjub kanala.

Kompanija iz Kupertina koristi ovaj događaj za predstavljanje novina u razvoju svog softvera i očekuje se da će objaviti nove proizvode na bazi veštačke inteligencije (AI).

Epl je prema pisanju Blumberga preradio svog glasovnog asistenta Siri uz pomoć velikih jezičkih modela (LLM), tako da će Siri ubuduće bolje razumeti šta korisnici žele i adekvatnije odgovarati na njihove upite.

Očekuje se da će kompanija brendirati svoje funkcije veštačke inteleigencije kao "Epl intelidžens" (Apple Intelligence) i ugraditi ih u svoje aplikacije.

Epl je navodno postigao dogovor sa kompanijom OpenAI i uskoro će plasirati svoju verziju četbota koji podseća na Čet Dži-Pi-Ti (Chat GPT).

Prošlog meseca je Gugl predstavio svoje najnovije AI modele Džeminaj (Gemini), a Majkrosoft nove funkcije asistenta Kopajlot (Copilot), tako da je Epl sada pod pritiskom i mora da pokaže na konferenciji da ne zaostaje za rivalima, prenosi Tanjug.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari