• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stiže Ajfon 17: Epl najavljuje model koji će biti toliko tanak da obori rekord

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je smislila kako da ponovo učini svoje uređaje tanjim

  • 0

Američki tehnološki gigant Epl (Apple) počeo je da radi na smanjenju veličine svojih uređaja i planira da pusti rekordno tanak model Ajfona 2025. godine.

Kako navodi Blumberg, kompanija je postavila temelje za stvaranje tanjih gedžeta nakon što je 7. maja izašao Ajpod Pro tanak svega 5 mm.

Najtanji pametni telefon koji kompanija planira da objavi sledeće godine biće Ajfon 17, prenosi Tanjug.

Epl je smislio kako da ponovo učini svoje uređaje tanjim uz dodavanje važnih novih funkcija, navodi američka agencija, napominjući da će među prvim uređajima sa ultra tankim kućištem biti pušteni u prodaju i MacBook Pro laptop i Epl voč.

Poslednjih godina zahvaljujući povećanim dimenzijama, Ajfon 15 Pro i 15 Pro Max dobili su snažnije baterije i poboljšane kamere, a MacBook Pro linija računara je došla sa poboljšanim baterijama, moćnijim procesorima i više portova.

Blumberg prenosi da će Epl postepeno uvoditi svoje nove "Intelligence" funkcije tokom nekoliko meseci, sa novim alatima za pisanje, generisanje slika, i prilagođenim emotikonima pod nazivom Genmodži, nastojeći da izbegne zamke koje su mučile druge sisteme veštačke inteligencije.

Takođe, kompanija pravi ogromne korake sa softverom Vision Pro, a nova funkcija slanja satelitskih poruka trebalo bi da postane najnovija Eplova plaćena usluga.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari