• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amazonu u Italiji zaplenjeno oko 121 miliona evra: Sumnja se na poresku prevaru, izdato i saopštenje kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slične istrage su poslednjih godina bile usmerene i na druge velike kompanije

  • 0
Amazon Foto: Tanjug/AP

Tehnološki gigant Amazon našao se u nezavidnoj situaciji nakon što im je italijanska poreska policija zaplenila oko 121 miliona evra. Kako stoji u tužilačkim dokumentima, trenutno se sprovodi istraga o navodnoj poreskoj prevari i nezakonitim radnim praksama.

U dokumentima od 94 stranice, tužilaštvo u Milanu optužuje logističku jedinicu Amazon Italia Transport za zaobilaženje zakona o radu i porezima, oslanjajući se na zadruge ili društva sa ograničenom odgovornošću koja su obezbeđivala radnike, dok su izostavljali obaveze PDV-a i smanjivali uplate za socijalno osiguranje.

Posebno se navodi da je takav sistem omogućio jedinici Amazona da zadrži konkurentne cene svojih usluga na italijanskom tržištu.

"Pridržavamo se svih važećih zakona i propisa gde god poslujemo i zahtevamo od kompanija koje rade s nama da čine isto... Nastavićemo da pomažemo nadležnim vlastima u njihovim istragama", naveo je Amazon u saopštenju, ne ostajući imun na optužbe, prenosi Rojters.

Slične istrage su poslednjih godina bile usmerene i na druge velike kompanije, uključujući globalne dostavne grupe DHL i UPS (UPS.N), nemačku logističku firmu DB Schenker i italijanski lanac supermarketa Esselunga, rekli su tužioci.

(Ubrzanje.rs)

Video: Delta Holding predstavila izveštaj o održivom poslovanju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari