• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uber i kineski proizvođač električnih automobila najavili partnerstvo: Šta to znači za jedne, a šta za druge?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da početak saradnje krene sa evropskog kontineta i u Latinskoj Americi

  • 0
byd i uber Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Američka kompanija Uber teknolodžiz (Uber Technologies Inc) i kineski proizvođač automobila BYD najavili su višegodišnje strateško partnerstvo i uvođenje 100.000 novih električnih vozila BYD na Uber platformu.

Očekuje se da će partnerstvo omogućiti vozačima Ubera pristup povoljnijim cenama i finansiranju za BYD vozila na platformi za vožnju, počev od tržišta Evrope i Latinske Amerike, sa planovima za dalje širenje na tržišta širom Bliskog istoka, Kanade, Australije i Novog Zelanda, navodi se u zajedničkom saopštenju, a prenosi Kineski međunarodni radio (CRI).

Vozila ovog kineskog proizvođača su veoma pogodna za vožnju zahvaljujući širokom spektru modela, superiornim performansama baterija, nižim troškovima održavanja i popravke i odličnom kvalitetu, prenosi Tanjug.

Zajednički napori obe kompanije da smanje ukupne troškove posedovanja električnih vozila za vozače Ubera mogli bi da uključuju popuste na punjenje baterija, održavanje vozila ili osiguranje, kao i ponude za finansiranje i lizing.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari