• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turska "gasi" još jednu društvenu mrežu? "To je kriminalna močvara, promovišu drogu, kocku i pedofiliju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dopisima se navodno obratili sedištu kompanije u Velikoj Britaniji

  • 1
Erdogan, telegram app, Turska Foto-kolaž: Shutterstock, AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
  • Turska je prethodno blokirala Instagram za korisnike u zemlji

  • Prema poslednjim informacijama, pristup Metinoj društvenoj mreži ponovo je uspostavljen

  • U obraćanju kompaniji Telegram Turska je navodno upozorila da bi pristup mogao biti blokiran i Telegramu u slučaju da ne preduzmu mere protiv određenih kanala 

Turska bi mogla da blokira pristup društvenoj mreži Telegram jer, kako je utvrđeno prema prelimiranim podacima, preko kanala se prodaje droga i promovišu se prostitucija i kocka, prenosi turski list Sabah, citirajući izvore u vladinim strukturama.

"Telegram, široko korišćena aplikacija u Turskoj, postao je 'kriminalna močvara'. Poznato je da se droga slobodno prodaje preko kanala otvorenih na Telegramu, a promovišu se prostitucija, kockanje i pedofilski videi", navodi turski list.

Prema podacima Sabaha, turska služba nadležna za informacione i komunikacione tehnologije (BTK) uputila je više od hiljadu dopisa sedištu Telegrama u Velikoj Britaniji, tražeći da zatvore kanale, ali nije dobila odgovor.

"Rečeno je da ako Telegram ne preduzme akciju protiv ovih kanala za kratko vreme, pristup bi mogao biti blokiran", navedeno je u saopštenju.

Turske vlasti su blokirale pristup Instagramu 2. avgusta, prenosi agencija RIA Novosti.

Ministar za transport i infrastrukturu Abdulkadir Uraloglu prekjuče je izjavio da je pristup društvenoj mreži Meta ponovo uspostavljen nakon pregovora i obećanja datih iz te firme.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: Za dve godine veštačka inteligencija će promeniti poslovni svet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zox

    12. avgust 2024. | 12:13

    Bravo za Tursku, uništiti zlo u korenu, hakeri bi trebalo da sruše sve društvene mreže, onda bi se ljudi kopcali kao ribe na suvom.