• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gde su se "preselili" korisnici Iksa nakon što je platforma suspendovana u Brazilu? Iznenađenje je veliko

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za dva dana društvena platforma sa značajno manje korisnika od platforme Iks zabeležila je "rekordni nivo aktivnosti"

  • 0
X, Bluesky Foto-kolaž: Shutterstock
  • Bluskaj dobio je pola miliona novih korisnika

  • Predsednik Brazila pozdravio se sa Iks zajednicom, objavljujući linkove ka svojim drugim profilima, sa linkom ka Bluskaju kao prvim

  • Platforma Iks suspendovana je u toj zemlji od petka

Odluka brazilskog suda da suspenduje Iks platformu čini se blagotvornom za rivale te društvene mreže, posebno Bluskaj (Bluesky).

Ova platforma objavila je da beleži rekordne nivoe aktivnosti sa 500.000 novih korisnika, koji su se pridružili u protekla dva dana. To je takođe najtraženija besplatna aplikacija za Ajfon, ujedno ispred Metinog Tredsa (Threads).

Reagujući na ove promene izvršna direktrka Bluskaja Džej Graber napisala je "Svaka čast Brazilu. Napravili su dobar izbor".

Rast je posebno impresivan za platformu koja funkcioniše tek od februara, takođe prepoznatu kao malu, pogotovo u poređenju sa rivalima Iksom i Tredsom. Prema podacima s kraja maja, kompanija je objavila da ima više od šest miliona korisnika, piše Tech Crunch.

Bluskaj postoji od 2019. godine, kada je i nastao kao inicijativa koju je podržao Tviter, sa idejom da ima jedan otvoreni, decentralizovani društveni protokol. Od tada je postao nezavisna korporacija, a osnivač (Tvitera) Twittera Džek Dorsi napustio je upravni odbor ranije ove godine.

Ilon Mask, Alexandre de Moraes Ilon Mask i sudija Vrhovnog suda Aleksandre Moreas / Foto-kolaž: Tanjug/AP, Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Podsetimo, slučaj koji je vodio Vrhovni sud Brazila protiv platforme Iks okončan je u petak - suspenzijom te društvene mreže.

Kako se zabrana približavala, predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva je, čini se, oprostio od svojih pratilaca na platformi Iks (X) tako što je podelio linkove ka svojim drugim nalozima na društvenim mrežama — počevši od Blueskaja.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari