• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

EU će nastaviti pregovore sa Kinom i nakon glasanja o carinama na električna vozila: Gasanje u petak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razgovori sa Pekingom za sada nisu rešili spor

  • 0
kineski električni automobil, BYD Foto: Tanjug/AP

Evropska komisija saopštila je državama Evropske unije da će nastaviti pregovore sa Kinom o električnim vozilima (EV) i nakon konačnog glasanja o carinama na električne automobile iz ove zemlje, prenosi Rojters pozivajući se na anonimne upućene izvore.

Komisija koja sprovodi antisubvencionu istragu o električnim vozilima proizvedenim u Kini poslala je konačan predlog carina o kome će članice Evropske unije glasati u petak 4. oktobra, napominju tri upućena izvora.

Razgovori sa Pekingom za sada nisu rešili spor oko navodnih kineskih subvencija, ali pregovori bi mogli da se nastave čak i u slučaju da zemlje Evropske unije pristanu na nove, više carine na kineska EV.

Carine će biti usvojene ako se toj odluci ne usprotivi kvalifikovana većina 15 zemalja Evropske unije koje predstavljaju 65 odsto populacije EU.

Krajnji termin za donošenje ove odluke, koja će možda zahtevati i drugi krug glasanja, je 30. oktobar, dodaje britanska agencija.

Ako evropske carine na električna vozila iz Kine budu izglasane, one će važiti narednih pet godina.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: "Mejkers lab" u Tehničkoj školi u Pirotu: Đaci će ovde izučavati veštačku inteligenciju, robotiku...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari