• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amazonov glasovni asistent Aleksa u trci sa naprednim četbotovima: Stižu dve promene za korisnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na tražištu je deset godina, ali se postavlja pitanje može li da isprati konkurenciju

  • 0
Amazon Foto: Tanjug/AP
  • Očekuje se nadogradnja na bazi veštačke inteligencije

  • Prva promena odnosi se na poboljšanje korisničkog zadovoljstva, druga se tiče naplaćivanja usluge

  • Naplata će biti na mesečnom nivou

Amazonov glasovni asistent Aleksa, koji je na tržištu skoro 10 godina, uskoro će dobiti nadogradnju na bazi veštačke inteligencije (AI), a ova usluga će se posebno naplaćivati na mesečnom nivou.

Kako tvrde dva anonimna upućena izvora za CNBC, tehnološki gigant iz Sijetla želi da se ovim potezom bolje pozicionira na tržištu i nadmeće sa četbotovima kompanija Gugl (Google) ili Open AI.

Amazon je uspeo da 2014. oduševi potrošače mogućnostima Alekse, ali njene mogućnosti bi danas mogle da izgledaju staromodno zbog munjevitog razvoja veštačke inteligencije, prenosi Tanjug.

Dežf Bezos Džef Bezos / Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, osnivač Amazona Džef Bezos je bio veoma zainteresovan za Aleksu, dok novi izvršni direktor kompanije Endi Džesi navodno smatra da je u pitanju samo skupa igračka i privatno je razočaran njenim mogućnostima.

Prema svedočenju jednog izvora, Džesi je kao strastveni ljubitelj sporta jednom prilikom pitao Aleksu da saopšti aktuelni rezultat utakmice koja se igrala uživo i bio "vidno frustriran" pošto Amazonov glasovni asistent nije znao odgovor koji je lako pronaći na internetu.

Bezos je prema tvrdnjama izvora i dalje uključen u razvoj veštačke inteligencije u Amazonu i zabrinut zbog toga što kompanija trenutno zaostaje u ovoj oblasti.

(Ubrzanje.rs)

Video: Na koji će se način veštačka inteligencija razvijati u Srbiji u naredne tri godine?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari