• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada će veštačka inteligencija prestići čoveka? Neočekivan odgovor direktora velike kineske kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Znatno manje optimističan po pitanju razvoja veštačke inteligencije od drugih svetskih lidera u oblasti

  • 0
Robin Li CEO of Baidu Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Veštačkoj inteligenciji će biti potrebno bar deset godina da prestigne ljudsku, izjavio je danas izvršni direktor kineske tehnološke kompanije Baidu Robin Li na konferenciji Vivateh u Parizu.

"Za veštačku opštu inteligenciju (AGI) koja bi bila pametnija od čoveka biće potrebno još dosta godina. Mnogi ljudi kažu da je to moguće za dve ili pet godina, ja verujem da je to moguće tek za više od 10 godina", istakao je Li.

Prema njegovom mišljenju, današnji najmoćniji AI modeli (zasnovani na veštačkoj inteligenciji) su još dosta daleko od nivoa na kojem je intelekt čoveka.

Kako prenosi Si-En-Bi-Si, izvršni direktor firme Baidu je znatno manje optimističan po pitanju razvoja veštačke inteligencije nego drugi svetski lideri u toj oblasti, prenosi Tanjug.

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask je ranije ove godine naveo da će AGI koja je pametnija od čoveka biti dostupna do 2026, dok je čelnik kompanije OpenAI rekao da očekuje snažan razvoj AGI u bliskoj budućnosti.

(Ubrzanje.rs)

Video: Da li veštačka inteligencija zna gde je Džon Konor?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari