• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je sve izloženo na Eplovom događaju godine: Uz Ajfon 16 predstavljena i druga "hardverska otkrića"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstavljanje uključilo i niz ažuriranja vezanih za veštačku inteligenciju

  • 0
Apple Foto-kolaž: Tanjug/AP

Eplov događaj godine je stigao, a s njim i nova Ajfon 16 serija, kao i niz ažuriranja vezanih za veštačku inteligenciju u okviru iOS-a 18. Apple Intelligence bio je zvezda ovogodišnjeg Eplovog događaja, kao i na svetskoj konferenciji za programere u junu (WWDC), a najave su obuhvatile mnoga očekivana hardverska otkrića, uključujući novi iPhone 16, AirPods 4, Apple Watch Serije 10 i još mnogo toga. Događaj pod nazivom "Glowtime" imao je i prenos uživo iz sedišta kompanije u Kupertinu u Kaliforniji, a započeo je u 10 sati po pacifičkom vremenu.

Ostaje da se vidi da li će otkrića od ovog ponedeljka podstaći ili odložiti "superciklus" kupaca koji prihvataju novu Ajfon 16 seriju, ali je jasno da Epl postavlja veštačku inteligenciju u središte svoje prodajne strategije za budućnost, piše Tek Kranč.

Apple Watch Ultra

Epl je dugo promovisao Apple Watch Ultra kao uređaj za ljubitelje fitnesa, hvaleći ga prilagođenim treninzima, detekcijom trkačkih staza, vožnjama bicikla kao aktivnostima uživo i slično. Nakon perioda iščekivanja, kompanija je otkrila da neće još biti Apple Watch Ultra 3, već je umesto toga najavila novu satenski crnu boju za Ultra 2 model.

Apple Watch Foto: Tanjug/AP

AirPods 4

Kompanija tvrdi da su novi AirPods 4 "najudobniji AirPods ikada", sa novim A2 čipom u okviru prilagođenog dizajna. Personalizovani prostorni zvuk dolazi na AirPods 4, zajedno sa dodatkom mašinskog učenja kako bi Siri mogla da prepoznaje klimanje glavom i odmahovanje kao odgovore na upite. Novi AirPods 4 biće dostupni od 20. septembra, počevši sa cenom od 129 dolara, dok će verzija sa aktivnim poništavanjem buke biti dostupna po ceni od 179 dolara.

AirPods Foto: Tanjug/AP

AirPods Pro 2

Tri ključne tačke su istaknute u vezi sa ažuriranjima za AirPods Pro 2: prevencija, svest i pomoć. Za prevenciju, biće dodata zaštita sluha koja će biti fabrički podešena za pasivno smanjenje buke, upravljana putem mašinskog učenja. Za svest, Epl dodaje "klinički validiran" test sluha koji korisnici mogu obaviti u bilo kom trenutku.

Što se tiče pomoći, pokreću se funkcije slušnog aparata za one čiji testovi sluha identifikuju da bi mogli imati koristi od ovih funkcija. Epl tvrdi da očekuju odobrenje FDA (Uprava za hranu i lekove SAD) za ove funkcije "uskoro", a ažuriranja se očekuju na jesen u okviru iOS-a.

AirPods Max

Tokom Apple događaja predstavljena su serijska unapređenja za AirPods Max, uključujući dodavanje USB-C porta i novu paletu boja koje stižu na ažurirane slušalice 20. septembra, po istoj ceni od 549 dolara.

AirPods Max Foto: Tanjug/AP

(Ubrzanje.rs)

Video: Aplikacija otkriva ravna stopala: Ideja studenata iz Pirota, snimili smo kako otkrivaju deformitet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari