• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte video najavu za virtuelni koncert Metalike u Fortnajtu: Čuveni bend nastupa u video igri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koncerti se održavaju 22. i 23. juna u pet termina

  • 0
  • Epik gejms ulaže napore da poveže virtuelni svet igrice i realni svet

  • Odnedavno su uspostavili saradnju sa Legom i Diznijem

  • Očekuje se da će kompanija u ovoj godini ostvariti prihod od približno 5,8 milijardi dolara

Američki bend Metalika će održati virtuelne koncerte u okviru onlajn video igre Fortnajt koju je stvorila kompanija Epik gejms.

Koncerti će biti održani 22. juna u 20.00 i 23.00 časova, kao i 23. juna u 05.00 sati ujutru, 16.00, 20.00 i 23.00 časova, navodi se na veb stranici Fortnajta.

Nema mnogo detalja o tome šta podrazumeva Metalikin koncert u video igri, ali prepostvlja se da će biti nalik prethodnim nastupima muzičara kao što su Eminem ili Arijana Grande u Fortnajtu, prenosi portal Verdž.

Epik gejms sve više radi na povezivanju virtuelnog sveta Fortnajta i realnog sveta, a nedavno je uspostavio saradnju sa firmama Lego i Dizni.

Dizni je u februaru objavio da će uložiti 1,5 milijardi dolara u kompaniju Epik gejms, što je Diznijeva za sada najveća investicija u industriju video igara, navodi dalje Tanjug.

Obe kompanije će zajedno raditi na stvaranju univerzuma za video igre koji koristi Diznijeve likove i priče i povezati ga sa video igrom Fortnajt.

Kako je navedeno na portalu Statista, očekuje se da će Epik gejms u 2024. ostvariti bruto prihod od približno 5,8 milijardi dolara.

Na osnovu statističkog modela se procenjuje da će firma povećati svoj bruto prihod na šest milijardi dolara u 2025. i na 6,2 milijarde dolara u 2026.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari