Nove AI funkcije na Fejsbuku i Instagramu: Slika će odsad moći da se pomera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova funkcija namenjena jednoj grupi korisnika

Foto: Shutterstock

Narednog puta kad budete skrolovali kroz svoj Instagram i Fejbuk (Facebook) fid, moći ćete da vidite video editovan uz pomoć veštačke inteligencije. To je zato što kompanija Meta testira nove mogućnosti AI video alata koji će oglašivačima omogućiti animaciju slike, kao i proširenje okvira videa.

Sa ovim alatom, oglašivači mogu da otpreme statičnu sliku i da uz pomoć Metinog alata generišu video.

Novi alati takođe mogu da produže postojeći video. Uz pomoć veštačke inteligencije generišu "neviđene piksele u svakom kadru" da mu povećaju veličinu, kao što neki alati za uređivanje slika omogućuju da proširite pozadinu neke slike. Meta počinje da ih plasira uz plan da radi na njihovoj dostupnosti u narednoj godini.

Ovo sve je nadogradnja na već postojeće Metine AI funkcije, koji omogućuju kompanijama da koriste generisanje teksta i slike prilikom kreiranja oglasa. Ovi oglasi će se takođe prikazivati na novoj kartici za video u punom ekranu, koja dolazi na Fejsbuk, piše The Verge.

Meta nije jedina kompanija koja omogućuje oglašivačima da kreiraju reklame uz pomoć veštačke inteligencije. Prošlog meseca Amazon je lansirao AI alat koji kreira klipove na osnovu slika proizvoda, a TikTok eksperimentiše sa korišćenjem AI-generisanih avatara u oglasima.

(Ubrzanje.rs)