• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako su majstori iz Sevojna postali vizionari: Jedna odluka povukla promene, zastoj u radu smanjen za 25 odsto

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I pre nego što su povukli odlučujuć potez, kompanija Atlas već su koristili najsavremenije metode onlajn promocije

  • 0
Atlas, Sevojno Foto: Atlas
  • Kompanija Atlas posluje tri decenije
  • U proces digitalizacije ušli još devedesetih godina
  • Zapošljavaju 142 radnika

Kompanija Atlas iz Sevojna posluje od 1994. godine. Tokom tri decenije rada osvedočili su svoj uspeh u proizvodnji tapaciranog nameštaja. Važnost digitalizacije prepoznali su još 1997. godine, a prelazak na ERP sistem desio se nakon što su uočeni nedostaci u pokrivanju svih aspekata poslovanja.

Iako su već koristili metode onlajn promocije i imali interaktivan sajt sa 3D modelima proizvodnje, postojala je potreba za daljom digitalnom transformacijom.

Nakon uvođenja novog sistema, postignuta je bolja komunikacija i saradnja zaposlenih, što je, prema istraživanjima, smanjilo zastoje u radu za 25 odsto. Još jedan merljiv podatak odnosi se na povećanje produktivnosti, od 15 odsto. Time se ispunjava još jedan od ciljeva unapređenja rada na ovaj način - postizanje bolje fluidnosti u radu.

Među prednostima novog načina rada izdvaja se i bolje upravljanje dokumentima, čime se ubrzava i donošenje odluka. Dalje, integracijom sa računovodstvom i finansijama postiže se transparentnost u poslovanju, kao i planiranje budžeta.

Među željenim efektima transformacije jeste i efikasno upravljanje proizvodnjom. Naposletku, efikasnost rada zaposlenih je povećana za 22 odsto.

Na spisku je i precizno merenje učinka i nagrađivanje zaposlenih. Podaci kažu da su greške u proizvodnji smanjene za 20 odsto. Vreme od narudžbine do isporuke smanjeno je za 18 odsto, dok je zadovoljstvo klijenata, ključni indikator uspeha, povećano za 12 odsto, podaci su istraživanja Centra za digitalnu transformaciju.

Tu su još optimizacija upravljanja nabavkama i magacinom, zadovoljstvo B2B kupaca, kao i unapređenje IT infrastrukture. Poslednje je pokazatelj digitalne transformacije, ali ujedno i osnova za dalji rast kompanije.

U kompaniji radi 142 zaposlenih. Majstori su u pravljenju luksuznog nameštaja, a od 2019. godine imaju sestrinsku firmu u Beogradu Comodo. Kako stručnjaci ocenjuju, saradnjom u regionu i šire potvrdili su svoju poziciju kao globalnog igrača u industriji nameštaja.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari