• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uspešna novosadska kompanija bila suočena sa dva izazova: Veštačka inteligencija donela rešenje i 4 rezultata

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Savremeni strateški alat oblikovao im budućnost poslovanja

  • 0
Veštačka inteligencija Foto: Shutterstock
  • Agencija iz Novog Sada i pre digitalne transformacije beležila je uspeh u IT industriji

  • Uz pomoć veštačke inteligencije stvorili su inovativnu uslugu u oblasti automobilskih fotografija

  • Ova napredna usluga omogućila je korisnicima da svoja vozila prikažu na atraktivniji način

Digital Arts agencija iz Novog Sada primer je uspešne kompanije u oblasti IT industrije, fokusirana na izvoz usluga iz domena dizajna aplikacija, programiranja i digitalnog marketinga. U radu se suočila sa dva ključna izazova koja su ograničavala njenu viziju, ali u procesu digitalne transformacije, koji je usledio, kompanija je došla do četiri rezultata.

U tom procesu uz pomoć veštačke inteligencije stvorili su revolucionarnu uslugu u oblasti automobilskih fotografija, stvarajući proizvode najvišeg kvaliteta po pristupačnim cenama, ocenjuju stručnjaci Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, koji su u tome učestvovali kao konsultanti.

Prvi izazov, navode u svom izveštaju, bio je povezan sa složenom strukturom poslovanja, koja nije omogućavala precizno predviđanje buduće potražnje. Drugi se odnosio na strateško usmerenje kompanije.

"Digital Arts nije samo pronašao način da ih prevaziđe, već je odlučio da napravi revolucionarni korak u svojoj digitalnoj transformaciji. U okviru sveobuhvatnog Programa, sproveli su ambiciozan i inovativan projekat razvoja nove usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji - Web APP za kreiranje 'Hero Shot' fotografija automobila", stoji u izveštaju CDT-a.

"Ova napredna usluga omogućila je korisnicima da svoja vozila prikažu na najatraktivniji i najprofesionalniji način, koristeći visokokvalitetne fotografije smeštene u impresivne i živopisne scenarije. Njihov inovativan pristup transformisao je način na koji ljudi vide i predstavljaju svoja vozila, dodajući im umetničku vrednost i estetiku", dodaju.

Ocenjuju da je veštačka inteligencija igrala ključnu ulogu u ovom pionirskom projektu.

"Kroz upotrebu AI tehnologija, kompanija je bila u mogućnosti da automatizuje i fino optimizuje proces fotografisanja, čime je omogućila korisnicima da dođu do vrhunskih rezultata uz znatno manje truda i vremena", navode.

Ističu i četiri postignuta rezultata digitalne transformacije kroz koju je kompanija prošla. Zabeleženo je povećano interesovanje tržišta i snažan priliv potencijalnih klijenata, zatim rast zadovoljstva klijenata.

Kao treći, ističe se povećanje impresija i prodaje.

"Projekat je doveo do povećanja broja impresija na afektiranim slikama, kao i do povećanja prodaje afektiranih proizvoda korisnika za više od 20% na godišnjem nivou", kažu iz CDT-a.

Kao četvrti rezultat naveli su proširenje na nova tržišta.

"Veštačka inteligencija nije samo tehnička mogućnost; to je strateški alat za oblikovanje budućnosti poslovanja", ocenjuju stručnjaci.

(Ubrzanje.rs)

Video: Poslovni forum Srbija - Japan: Zajedno možemo da kreiramo rešenja za budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari