• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koji je doprinos tehnologije kvantnoj medicini u Srbiji? Digitalizacija krči put ka personalizovanom lečenju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poliklinika iz Niša prošla kroz proces digitalne transformacije, kako bi se,između ostalog, stalo na put dupliranju radnji

  • 0
kvantna analiza tela Foto: Shutterstock
  • Sistem upravljanja dokumentacijom bio je suviše kompleksan

  • Aplikacija je pojednostavila organizaciju i omogućila brži pristup informacijama

  • Projekat digitalne transformacije dao je podsticaj zaposlenima, čineći tim efikasnijim

Poliklinika Longa Vita iz Niša postoji od 2016. godine. Osnovana je kao porodični biznis i usmerena je holističko blagostanje pacijenata, primenjujući koncept integrativne medicine. Kroz proces digitalne transformacije prošli su uz konsultaciju stručnjaka Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije.

Uprkos impresivnom uspehu i rastu, rukovodstvo i zaposleni Poliklinike Longa Vita prepoznali su nekoliko izazova koji su se pojavili, posebno u segmentima digitalnog marketinga i upravljanja dokumentacijom, stoji u izveštaju CDT-a.

U izveštaju su naveli i da je uočeno da je sistem upravljanja dokumentacijom postao nepotrebno kompleksan i da zahteva prekomerne korake. Očuvanje tih podataka u papirnom formatu isključivo stvorilo je lavirint procedura koji je otežavao upravljanje i kontrolu.

Odatle je uočeno da je digitalizacija neophodna kako bi se unapredila preglednost kartona i olakšalo efikasno izveštavanje, a ujedno i potreba za revitalizacijom web sajta i strategije društvenih medija.

"Projekat digitalne transformacije za Polikliniku Longa Vita se sastojao od dve ključne komponente: aplikacije za workflow i procese, kao i novog sajta sa responzivnim dizajnom", objašnjavaju iz CDT-a uz isticanje uverenja da su digitalne tehnologije transcendirale tradicionalne granice i postale nezamenjiva komponenta u evoluciji savremene medicine.

Aplikacije je pojednostavila i organizaciju smena za lekarsko osoblje, a transformacijom je omogućena i automatizacija mnogih procesa, izbegavajući dupliranje radnji.

"Takođe, lekari su počeli da prave studije o uspešnosti kvantne medicine, a velika količina podataka o pacijentima omogućila je bolje razumevanje i

praćenje oporavka pacijenta", dodaju iz CDT-a.

Ponuda Poliklinike Longa Vita inače je raznolika i prilagođena pacijentima svih uzrasta. Paleta usluga uključuje opštu medicinu sa tradicionalnom praksom, kvantnu medicinu, homeopatiju, akupunkturu, pedijatriju, pulmologiju, opštu i estetsku dermatologiju, te nutricionizam.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari