• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon nesreće u San Francisku GM vraća robo-taksije na ulice: Najavljeno testiranje 10 vozila u dva grada

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kompanije poručuju da sebi ne postavljaju vremenska ograničenja na putu do uspeha

  • 0
robotaxi Foto: Shutterstock
  • Nesreća u San Francisku desila se u oktobru prošle godine
  • Istraga u toku, rečeno je u januaru
  • Sindikati traže strožu regulativu

Američka kompanija "Dženeral motors" (GM) sprema se da nastavi testiranje robo-taksija na javnim putevima sa tzv. sejfti drajverom (safety drivers) u narednim nedeljama, a kao moguće lokacije navedeni su Hjuston i Dalas, prenosi Rojters Blumbergova saznanja.

Prethodne akcije u SAD obustavljene su u oktorbu - nakon incidenta u San Francisku, gde je jedan od robo-taksija vukao pešaka, kojeg je prethodno udario drugi automobil.

"Nismo postavili vremenski okvir za usavršavanje. Naš cilj je da u jednom gradu ponovo pokrenemo robo-taksije na ručni pogon i uz nadzor", rekla je njihova portparolka Rojtersu uz napomenu da se nadaju da će što je brže moguće povratiti poverenje nadležnih i javnosti.

Rojters dodaje da specijalna jedinica GM-a Kruz (Cruise) nastoji da ponovo pokrene svoju uslugu u Hjustonu i Dalasu sa samo 10 automobila u svakom gradu i bez putnika.

Sindikati i zakonodavci nedavno su pozvali na strožu regulaciju autonomnih vozila nakon nesreća koje uključuju samovozeće taksije kompanije GM i Alphabet's.

Istraga nesreće od oktobra je u toku.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari