• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung donosi inovacije u zdravstvu, najavili pametni prsten: Izrada u tri boje, nagađa se i cena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kompanije najavljuju da će imati uvid u kvalitet sna korisnika na osnovu pulsa, pokreta i disanja

  • 0
Pametni prsten Samsung, Španija kongres Foto: Tanjug/AP
  • Novi uređaj predstavljen kao lak za nošenje
  • Veruje se da će se pojaviti na tržištu do kraja godine
  • Zdravlje korisnika će biti praćeno uz pomoć senzora

Južnokorejska kompanija Samsung je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija (MWC) u Barseloni predstavila novi proizvod, pametni prsten Galaksi ring (Galaxy Ring) koji će uz pomoć senzora pratiti zdravlje korisnika.

Prototipovi novog pametnog prstena su trenutno dostupni u tri boje, platinasto-srebrnoj, keramičko-crnoj i zlatnoj, a novi uređaj je lak za nošenje, prenosi portal Verdž, navodi Tanjug.

Samsungov potpredsednik za digitalno zdravlje, doktor Hon Pak, nije posebno naglasio koji se senzori nalaze u prstenu, ali je napomenuo da će uređaj imati uvid u kvalitet sna korisnika na osnovu pulsa, pokreta i disanja.

Pak je naveo da je Samsungov prsten deo šire vizije kompanije koja se orijentiše na sistem "povezane nege usresređene oko kuće", dakle na povezivanje više uređaja koji će razmenjivati podatke i brinuti o zdravlju korisnika.

Galaksi ring je prethodno najavljen krajem januara na tehnološkom kongresu u Las Vegasu.

Samsung je tada rekao da će se novi pamatni prsten pojaviti na tržištu do kraja godine, kao i da će njegova cena najverovatnije biti oko 275 evra.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari