• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Traži se "Inženjerka godine": Možda je u redovima baš vaše kompanije, evo kako da je prijavite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inženjerka godine biće proglašena u junu

  • 0
Inženjerka godine Telegraf.rs
  • U aprilu se bira 10 finalistkinja koje će biti predstavljene široj javnosti, dok će u maju četvoročlani žiri glasati

  • Žiri čine organizatori sa partnerima, mediji,  profesori i učenici srednjih škola, kao i žiri sastavljen od 10 finalistkinja koje će se upoznati i glasati između sebe koju inženjerku same vide kao najinspirativniju

  • Za prošlogodišnju "Inženjerku godine" izabrana je Ana Petrović

Konkurs za izbor "Inženjerke godine" za 2024.otvoren je do 7. aprila, u organizaciji Privredne komore Srbije, Simensa i Udruženja "Inženjerka godine", a svečano proglašenje biće u junu u PKS. Izbor inženjerke godine u Srbiji se organizuje drugi put, kako bi se inspirisale mlade žene za studije u oblasti STEM (nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike) i buduću karijeru u toj branši, rečeno je na konferenciji za medije u PKS.

"Prijave mogu slati pojedinci i organizacije uz saglasnost nominovanih inženjerki. Cilj je da javnosti i mladima predstavimo inženjerke čije delo, biografija i ličnost mogu biti uzor i ugled mladima, a posebno devojkama da upišu STEM studije i krenu putem inžnjerskog obrazovanja i karijere", rekao je predsednik Udruženja "Inženjerka godine" Rade Krajnović.

"U glasanju, kao i prošle godine, učestvuju četiri ravnopravna tima organizacija koje rade sa mladima na razvoju tehničke kulture", naveo je Krajnović.

Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u PKS Mihailo Vesović je rekao da komora pokušava da bude spoj nauke i privrede i motiviše mlade ljude i razgovara sa njima o budućnosti privrede, nauke i tehnologije.

"Prošlogodišnja akcija je bila jedna od lepših koju smo uradili, sa željom da podstaknemo mlade da razmišljaju drugačije o svojoj karijeri. Takođe, da bismo odgovorili na zahteve privrede. Privreda i razvoj tehnologije uslovljeni su kadrovima, mladima koji danas počinju da razmišljaju o tome kako će usmeravati karijeru", rekao je Vesović.

Prijave se vrši onlajn putem obrasca na stranici www.inzenjerka-godine.rs, gde se može naći i više informacija.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari