• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četbot grada Njujorka u ulozi glavnog "zločinca": Savetovao preduzetnike da krše zakon

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle nedelje pojavile su se informacije da je četbot pogrešno savetovao korisnike

  • 0
veštačka inteligencija, škole Foto Shutterstock/Blue Planet Studio
  • MajSiti (MyCity) četbot je prva gradska upotreba veštačke inteligencije

  • Pilot projekat je pokrenut u oktobru prošle godine

  • Gradonačelnik je pravdao greške, tvrdeći da tehnologija mora "da se stavi u stvarno okruženje da bi se uvidele greške"

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams branio je novog gradskog četbota, koji je uhvaćen poslednjih dana kako vlasnicima preduzeća daje pogrešne odgovore ili savete koji bi, ako bi ih sledili, podrazumevali kršenje zakona. Kada je lansiran kao pilot u oktobru, MajSiti (MyCity) četbot je reklamiran kao prva upotreba takve tehnologije u celom gradu, nešto što bi vlasnicima preduzeća pružilo "informacije od poverenja", kao odgovor na upite ukucane u onlajn portal.

Prošle nedelje pojavile su se informacije da je četbot pogrešno savetovao da poslodavci mogu da uzmu napojnice svojim radnicima i da ne postoje propisi koji zahtevaju da šefovi obaveštavaju o promenama u rasporedu zaposlenih.

"U nekim oblastima to nije u redu i moramo to da popravimo", poručio je početkom nedelje gradonačelnik, ističući da je reč o pilot programu.

"Svaki put kada koristite tehnologiju, morate je staviti u stvarno okruženje da biste rešili greške", dodao je.

Takođe, četbot je odgovarao i da vlasnici prodavnica ne moraju da primaju gotovinu, očigledno zaboravljajući na zakon gradskog veća iz 2020, koji zabranjuje prodavnicama da odbijaju da prihvate gotovinu.

Takođe, MajSiti misli da je minimalna plata u gradu 15 dolara po satu, iako je povećana za dolar od ove godine prenosi investing.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari