• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neuronska mreža za ilustracije Jandeks ART otvorena za testiranje: Šta firme mogu sa njom?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kompanije tvrde da su rezultati u 60 odsto slučajeva bolji u odnosu na prethodni model

  • 0
  • Ruska kompanija unapredila prethodni model za generisanje slika i video zapisa

  • Najpre radi u skladu sa zahtevom korisnika, potom povećava rezoluciju i dodaje detalje

  • Veličina skupa podataka za obuku je povećana za 1,5 puta

Ruska kompanija Jandeks je otvorila pristup firmama za testiranje neuronske mreže za kreiranje ilustracija Jandeks ART, a usluga je dostupna u Jandeksovom oblaku (Yandex Cloud).

Jandeks ART pomaže, između ostalog, u kreiranju slika za društvene mreže i reklamu, dizajn ili prilikom stvaranja ilustracije za knjige, prenosi Komersant, dalje navodi Tanjug.

Neuronska mreža Jandeks ART (AI Rendering Technology) koja kreira slike i animacije na snovu tekstualnih zahteva korisnika predstavljena je u oktobru prošle godine.

Firma Jandeks tvrdi da ova neuronska mreža ima realniju i detaljniju grafiku, a da su njeni rezulati, prema proceni kompanije, bili bolji u 60 odsto slučajeva u odnosu na prethodni model.

Da bi se poboljšao kvalitet neuronske mreže, veličina skupa podataka za obuku je povećana za 1,5 puta - na 330 miliona slika sa tekstualnim opisima.

Jandeks ART generiše slike i video zapise metodom kaskadne difuzije, odnosno prvo generiše slike i okvire u skladu sa zahtevom korisnika, a zatim povećava njihovu rezoluciju i dodaje detalje.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari