• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Domaće kompanije na tehnološkom sajmu u Nirnbergu: Nastupaju pod interesantnim sloganom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sajam je prilika za partnerstvo između Srbije i svetske tehnološke zajednice, ocenjuju iz Privredne komore Srbije

  • 0
  • Očekuje se više od izlagača i 30.000 posetilaca

  • Sajam traje do 12. aprila

  • Prilika je za kompanije iz Srbije da sklope saradnju sa stranim firmama

U Nirnbergu u Nemačkoj počeo je jedan od najpoznatijih svetskih sajmova u oblasti tehnološke industrije "Embedded World 2024" na kojem učestvuje i osam vodećih srpskih kompanija iz ove oblasti.

Ova sajamska manifestacija traje od 9. do 12. aprila, a svoje proizvode i usluge u okviru nacionalnog paviljona Srbije predstaviće kompanije "MikroElektronika", "Veriest Venture Serbia", "High Tech Engineering Center", "Digital Logic", "RT-RK", "Vtool", "Meter&Control", i "Nao.design".

Pod sloganom "Powered by Intellect, Driven by Values" (Pokrenut intelektom, vođen vrednostima), kompanije iz Srbije nastupaju na ovom prestižnom događaju uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

"Cilj nastupa srpskih kompanija je istraživanje mogućnosti za saradnju i ulaganja u oblasti integrisanih sistema elektronike. Sajam ukazuje na rastuće interesovanje i potencijal za partnerstvo između Srbije i svetske tehnološke zajednice. Privlačeći profesionalce, stručnjake i entuzijaste iz celog sveta, sajam će prikazati najnovija dostignuća i inovacije u tehnologiji ugrađenih (embedded) sistema", kaže Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS, stoji na sajtu Privredne komore Srbije.

"Embedded World" služi kao aktivna platforma za lidere u industriji, inženjere, programere i donosioce odluka da istražuju najsavremenija rešenja, razmenjuju iskustva i neguju saradnju, kaže Lalović.

"Sa više od 1.000 izlagača i procenjenih 30.000 posetilaca, događaj nudi sveobuhvatan pregled integrisane elektronike, koji se brzo razvija", dodaje ona.

Ovogodišnji fokus "Embedded World 2024" je na održivosti, eko rešenjima i povezanosti koji će dominirati diskusijama tokom celog događaja, odražavajući sve veću integraciju embedded sistema u naš međusobno povezani svet. Izlagači će predstaviti inovativna rešenja edge computing tehnologija i IoT platformi dizajniranih da poboljšaju efikasnost, produktivnost i povezanost u različitim industrijama.

Pored izložbenih hala, "Embedded World" nudi raznovrstan program konferencija, prezentacija, radionica, pružajući učesnicima značajan uvid u nove trendove, najbolje prakse i praktične primene tehnologija ugrađenih (embedded) sistema. Teme se kreću od sajber-bezbednosti i bezbednosti kritične infrastrukture do operativnih sistema u realnom vremenu i metodologija razvoja embedded sistema.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari