• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upozorenje za one koji šalju "gole fotografije": Instagram najavio ozbiljan potez

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebno važno za maloletne

  • 0
Instagram aplikacija logo Foto: Unsplash
  • Mreža najavila testiranje alata za borbu protiv "sekstorzije"

  • Prema datim podacima, pojam se preklapa sa ucenom u srpskom krivičnom pravu

  • Za mlađe od 18 promena će biti automatska

Društvena mreža Instagram saopštila je danas da će u roku od nekoliko nedelja početi da testira nove alate za borbu protiv "sekstorzije" (pretnja deljenjem nečijih eksplicitnih fotografija bez pristanka te osobe, najčešće u svrhu dobijanja još fotografija ili novca).

Promene će uključivati zamagljivanje golih fotografija u direktnim porukama, koje će automatski biti uključeno za korisnike mlađe od 18 godina, a biće testirana i obaveštenja koja potencijalne žrtve upućuju na podršku, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Pored toga, potencijalnim "sekstorcionistima" biće otežana interakcija sa drugim korisnicima, što uključuje sakrivanje poruka od potencijalnih iznuđivača koje su poslate maloletnim osobama, prenosi Tanjug.

Najava o testiranju novih mera, dolazi u trenutku kada je Vacap (WhatsApp) saopštio da smanjuje starosnu granicu za svoje korisnike u Evropi sa 16 na 13 godina, navodi Bi-Bi-Si.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari