• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Whatsapp od danas ima novo pravilo, automatski ga prihvatate ako koristite aplikaciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ako nastavite da koristite Vocap nakon 11. aprila 2024, prihvatate ova ažuriranja naših uslova korišćenja", naveli su iz kompanije

  • 0
WhatsApp aplikacija, WhatsApp logo Foto: Antonio Salaverry / Shutterstock.com

Zbog nove EU direktive, Vocap (WhatsApp) od danas dopušta i "spoljne poruke". To znači da korisnici mogu primati poruke svojih prijatelja koji koriste druge usluge slanja poruka, kao što su Telegram i Signal i obrnuto.

Nova pravila takođe će definisati i preciznije odrediti koje su vrste sadržaja dopuštene u aplikaciji i na novouvedenim kanalima, te kako ih prijaviti.

Nova pravila će sadržati tehničke i pravne pojedinosti o tome kako se poruke iz Vocapa mogu proslediti "podržanim aplikacijama trećih strana" ili dobijati poruke od njih, piše Poslovni.

Stručnjaci upravo navode da će to biti problematično, jer ostaje nejasno kako će se to sprovoditi. Iz kompanije tvrde da, s druge strane, kako će se "end to end" enkripcija poziva i ličnih poruka i dalje održavati, te da niko drugi, pa čak n Whatsapp neće moći da ih pročita ili posluša.

Prema onome što je VhatsApp najavio, da bi pristali na nove smernice, korisnici ne moraju ništa da urade osim da nastave da koriste mesindžer posle 11. aprila.

"Ako nastavite da koristite Vocap nakon 11. aprila 2024, prihvatate ova ažuriranja naših uslova korišćenja", rekli su iz kompanije.

Ali, praktično, ni nemate uslov - ili ćete nastaviti da koristite aplikaciju po novim pravilima, ili ćete je obrisati.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari