• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko je pao profit proizvođača električnih automobila i kako su izneverena očekivanja analitičara o rastu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postavlja se pitanje - šta je dovelo do pada

  • 0
Tesla kompanija brand Foto: Tanjug/AP
  • Direktor kompanije najavio potez posle koga su momentalno skočile akcije 

  • Postavljeno mu je pitanje da li će otići sa čela Tesle, Mask izvrdao odgovor

  • Naveo da će raditi na uspehu

Američki proizvođač električnih automobila Tesla objavio je da je njegov prihod u u prvom kvartalu 2024. pao za za devet odsto međugodišnje na 21,3 miljarde dolara.

Profit Tesle je istovremeno pao za 55 odsto međugodišnje na 1,13 milijardi dolara, tako da prilagođena zarada po akciji iznosi 45 centi, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Rezulati su podbacili u odnosu na očekivanja analitičara agencije LSEG koji su predviđali prihod od 22,15 milijardi dolara i prilagođenu zaradu po akciji od 51 centa, prenosi Tanjug.

Akcije Tesle su nakon objave kvartalnih rezultata ipak porasle i to za 13 odsto pošto je izvršni direktor te kompanije Ilon Mask u razgovoru sa investitorima najavio da će proizvodnja novih i pristupačnijih električnih automobila započeti ranije nego što se očekivalo.

Prema Maskovim rečima, Tesla će početi sa proizvodnjom novih EV "početkom 2025, možda već krajem ove godine".

U toku poziva o zaradi je Mask dobio pitanje da li namerava da ode sa čela Tesle s obzirom na to da je aktivan u mnogim drugim projektima i kompanijama kao što su platforma Iks (X), tj. nekadašnji Tviter, i firma Spejs iks (SpaceX).

Mask nije dao direktan odgovor, već je naveo da većinu svog vremena provodi na poslu, da se retko kad odmara čak i nedeljom popodne i da će raditi na tome da firma Tesla bude veoma uspešna.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari