• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerika namirisala zicer: Žele britansku kompaniju koja koristi veštačku inteligenciju u specifične svrhe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremni da plate skoro dvostruku cenu svake deonice

  • 0
Darktrace Foto: Idrees Abbas / Zuma Press / Profimedia
  • Posao vredan 5,3 milijardi dolara

  • Biće sklopljen ukoliko se akcionari usaglašavaju

  • Britanska kompanija Darktrejs osnovana je 2013. sa sedištem u Kembridžu

Američki fond Toma Bravo, jedan od najvećih svetskih investitora u programere u oblasti sajber bezbednosti i veštačke inteligencije (AI), dala je ponudu za kupovinu britanske kompanije Darktrejs (Darktrace) za 5,3 milijarde dolara.

Uprava firme Darktrejs se složila sa predlogom, a ceo posao će biti sproveden ako se akcionari slože da prodaju najmanje 75 odsto akcija, prenosi Gardijan.

Toma Bravo je spreman da plati 7,75 dolara za svaku deonicu britanske kompanije Darktrejs, što je za 44 odsto više od ponderisane prosečne cene akcije britanske kompanije u poslednja tri meseca, prenosi Tanjug.

Darktrejs je osnovan 2013. sa sedištem u Kembridžu i koristi veštačku inteligenciju za praćenje sajber napada i ranjivosti u IT mrežama kompanija.

Firma ima oko 2.300 zaposlenih i kancelarije u San Francisku, Londonu i Singapuru, a trenutno opslužuje više od 9.000 klijenata u 110 zemalja.

Fond Toma Bravo, koji upravlja imovinom vrednom 138 milijardi dolara, smatra da je Darktrejs "najnaprednija firma u oblasti sajber tehnologije".

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari