• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Privredna komora Srpske osnovala Centar za digitalnu transformaciju privrednih društava

Vreme čitanja: oko 1 min.

IZ CDT-a Srpske procenjivaće stepen digitalizacije tamošnjih privrednih društava i davati preporuke

  • 0
Pero Ćorić, Privredna komora Republike Srpske Foto: PKS / Boban Ristić

Privredna komora Republike Srpske (PKRS) osnovala je Centar za digitalnu transformaciju u cilju podizanja nivoa konkurentnosti i inovacionih kapaciteta malih i srednjih preduzeća.

Direktor Privredne komore RS Pero Ćorić navodi da je kroz ovaj projekat tražena usluga digitalnog alata za procenu stepena digitalizacije privrednih društava, preneo je RTRS.

"Kroz ovaj digitalni alat u okviru naše platforme 'infobiz' privredna društva će, popunjavanjem upitnika i realnih odgovora na postavljanje pitanja, kao rezultat dobiti nalaz do kojeg nivoa je izvršena digitalizacija njihovog preduzeća, kao i preporuku o tome šta bi to trebalo da urade", istakao je Ćorić, prenosi Tanjug.

Aplikacija je predstavljena na Mašinskom fakultetu u Banjaluci, kojem je PKRS donirala i 3D skener u okviru završetka projekta inovacija u malim i srednjim preduzećima kroz proces digitalnog uvezivanja.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari