• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će povećati ulaganje u proizvodnju? Jedinstvena pozicija male evropske zemlje sa jakim sektorom čipova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na mapi uspešnih kompanija ističe se i jedna evropska

  • 0
ASML Foto: Shutterstock

Holandske kompanije za proizvodnju čipova pozivaju svoju vladu da svake godine uloži 100 do 150 miliona evra u taj sektor.

"Holandija ima jedinstvenu poziciju kao mala zemlja sa jakim sektorom čipova. Bila bi šteta da joj ne dozvolimo da dalje raste", rekao je finansijski direktor kompanije AMSL Pol Verhagen.

On je podsetio da je Evropska unija ranije pristala da više ulaže u digitalnu i zelenu traniziciju da bi ojačala tehnološko liderstvo Evrope, prenosi NL tajms.

Prema Verhagenu, svaka zemlja, uključujući Holandiju, treba da doprinese ovoj promeni i regulaciji sektora čipova, prenosi Tanjug.

Holandski ASML je u januaru nagovestio da bi mogao da napusti zemlju zbog kontroverznih planova vlade u Amsterdamu da smanji poreske olakšice za visokokvalifikovane migrante i ograniči broj stranaca koji mogu da pohađaju holandske univerzitete, preneli su mediji.

"Posledice ograničavanja migracije radne snage su velike, ti ljudi su nam potrebni za inovacije. Ako ne možemo da dovedemo te ljude ovde, otići ćemo negde gde možemo da rastemo", upozorio je tada izvršni direktor ASML-a Peter Venink.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari