• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raste prodaja Renoa zbog popularnosti hibrida: Očekuju dodatno povećanje kad predstave električni model Senika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reno ostvario rast prodaje od 1,9 odsto u prvoj polini godine

  • 0
Reno, fabrika u Maroku Foto: Tanjug/AP

Francuska automobilska grupacija Reno objavila je danas da je u prvih šest meseci 2024. zabeležila rast prodaje za 1,9 odsto međugodišnje na 1.154.700 vozila, posebno zahvaljujući snažnom rastu prodaje hibridnih vozila za 59,6 odsto na godišnjem nivou i dobroj prodaji na ključnom tržištu u Evropi.

Obim prodaje grupacije Reno je otprilike na nivou iz prve polovine 2021. i 2023. godine, prenosi francuski Figaro.

Hibridna vozila uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem imaju bar jedan električni motor. Mogu da se bez aktiviranja motora sa unutrašnjim sagorevanjem određeno vreme kreću isključivo na električni pogon

Električni automobili na baterije predstavljaju skoro 12 odsto prodaje Renoa, a očekuje se da će ovaj udeo biti veći u drugoj polovini godine kada budu predstavljeni električni modeli brenda Senik (Scenic) i R5.

Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) je danas objavilo da je broj novih registrovanih automobila u EU porastao za 4,5 odsto međugodišnje u prvih šest meseci 2024. na skoro 5,7 miliona vozila.

U prvoj polovini ove godine je u Evropskoj uniji registrovano 712.637 novih električnih vozila na baterije, što je za 1,3 odsto više u nego u istom periodu lane.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari