• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tehnološki milijarderi će ipak morati da pričekaju na svoj grad: Evo šta koči izgradnju "Kalifornija zauvek"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moraće da sačekaju bar još dve godine

  • 0
San Francisko San Francisko... Foto: Bruno Coelho / Panthermedia / Profimedia

Tehnološki milijarderi će morati da sačekaju bar još dve godine da bi izgradili svoj grad "Kalifornija zauvek" dok ne bude objavljena studija uticaja na životnu sredinu, prenosi Njujork tajms (NYT).

Njujorški list je prošle godine izvestio da je grupa bogatih tehnoloških investitora iz Silicijumske doline, kao što su suosnivač poslovne platforme Linkedin Rid Hofman, Mark Andrisen iz kompanije za rizični kapital Andrisen Horovic i bivši izvršni direktor platforme Githab Net Fridman, tajno kupila poljoprivredno zemljište za stotine miliona dolara da bi izgradila sopstveni privatni grad.

Planirana lokacija se nalazi na oko 100 kilometara od San Franciska, u kalifornijskom okrugu Solano.

Procenjuje se da je za ceo projekat potrebno uložiti desetine milijardi dolara u infrastrukturu, ali nadležni okruga Solano istovremeno upozoravaju da su detalji o gradnji toliko nejasni da je sada teško proceniti celokupan uticaj projekta "Kalifornija zauvek" na životnu sredinu.

Investitori su i dalje optimisti i veruju da je implemantacija ovog ambicioznog plana samo odložena za 2026, prenosi portal Verdž, navodi Tanjug.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari