• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opcija School time za đake: Roditelj određuje u koje vreme telefon neće raditi, mogući samo hitni pozivi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opcija je namenjena za određene modele Androida i Samsungovih Galaxy pametnih satova

  • 0
Deca se igraju sa mobilnim telefonima, škola, mobilni, društvene mreže, zavisnost, internet Foto: Pixabay
  • Očekuje se da bude dostupna od naredne godine

  • Nova opcija upravljanja školskim vremenom može se koristiti i za slobodno vreme

  • Roditelji imaju mogućnost ostavljanja određenih aplikacija (za komunikaciju) u funkciji i tokom Školskog vremena

Jedan od najvećih izazova današnjeg roditeljstva su ekrani. Usprkos upozorenjima brojnih stručnjaka kako prevelika izloženost ekranima može imati negativne posledice za fizički i mentalni razvoj dece, mnoga deca provode sate s mobilnim telefonima ili gledajući u televizor još od prvih meseci života. Roditelji koji ga svom detetu kupe trebalo bi da kontrolišu i ograniče korišćenje uređaja, a za to na raspolaganju imaju alate poput Family Linka.

Guglova aplikacija omogućuje roditeljima da odaberu vreme neaktivnosti uređaja tokom kojeg deca neće moći uopšte da koriste telefon, mogu odabrati ukupno vreme u danu tokom kojeg mogu koristiti telefon, zatim, mogu da blokiraju neke aplikacije, dok neke mogu otključati kako bi ih ipak mogli kontaktirati i tokom vremena neaktivnosti.

Gugl (Google) je sada predstavio novu opciju koja će dodatno pomoći u upravljanju vremenom koje deca provode s uređajima. Naime, za određene modele Androida i Samsungovih Galaxy pametnih satova biće dostupna opcija "School Time". Roditelji će ovom opcijom takođe moći da upravljaju putem Family linka, a ona je namenjena ograničenju korišćenja telefona tokom vremena dok su u školi. S obzirom na to da deca s vremenom počinju da nose mobilne telefone u škole, ti im uređaji često postaju distrakcija. Tipkaju tokom nastave, dok tokom odmora, umesto igre i zabave s vršnjacima, vreme provode gledajući Jutjub (YouTube), igrajući igre itd.

Nova opcija upravljanja školskim vremenom na telefonima mogla bi da promeni te navike. Tokom razdoblja koje odaberu roditelji deca neće moći da koriste svoje telefone, osim onih aplikacija koje im roditelji posebno dopuste. Za većinu njih to bi trebalo da bude neka komunikacijska aplikacija kako bi deca mogla da im pošalju poruku ili da ih nazovu u nekom hitnom slučaju. Kako te aplikacije ne bi koristili za dopisivanje s prijateljima, moguće je odabrati i kontakte s kojima bi mogli da stupe u kontakt tokom tog školskog vremena, piše Zimo.

Nova školska godina počinje za nešto manje od mesec dana, a čini se kako ova opcija neće biti spremna do tada. Iz Gugla poručuju kako će to biti tokom sledeće godine. Takođe, iako je opcija namenjena prvenstveno kako bi ekrani bili nedostupni deci tokom školskih sati, roditelji tu opciju mogu da aktiviraju kako bi privremeno deci zaključali telefone i tako ih naterali da naprave pauzu, odmore se od ekrana i vreme provedu na pametniji način.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari