• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudija se povukao iz slučaja "Mask protiv oglašivača": Isplivao podatak koji dovodi u pitanje njegov moral

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, sudija O'Konor nije sam naveo razloge svog povlačenja iz postupka

  • 0
Reed O'Connor, rid okonor Foto: Wikipedia/Administrative Office of the United States Courts
  • Platforma Iks pofigla je tužbu protiv oglašivača zbog bojkota

  • Oglašivači se nisu izjasnili pred sudom, a odbili su i da daju komentar za medije

  • Sudija se povukao zbog toga što poseduje deonice u drugoj kompaniji istog vlasnika

Sudija iz Teksasa kome je bio dodeljen slučaj Platforma Iks protiv grupe reklamnih agencija povukao se sa slučaja nakon što je objavljeno da ima deonice u kompanije Tesla, takođe u vlasništvu Ilona Maska.

Sudija ipak nije naveo razloge za svoje povlačenje. U tužbi koju je podneo Iks prošle nedelje optužuje Svetsku federaciju oglašivača i druge za zaveru i bojkot platforme, zbog čega je izgubila prihode. Federacija se nije izjasnila pred sudom i odbila je da komentariše u utorak.

Kancelarija sudije O'Konora i portparoli X-a nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar. NPR je u petak izvestio da O'Konor poseduje akcije Tesle, što je izazvalo pitanja o tome da li bi trebalo da nadgleda parnicu koja uključuje Maskove kompanije.

Izveštaj o finansijskom stanju sudija za 2022. godinu, koji je najnoviji dostupan, pokazao je da O'Konor poseduje akcije Tesle u vrednosti od 15.001 do 50.000 dolara. Sudije ponekad odstupaju iz slučajeva kada imaju finansijski interes u jednoj od strana u sporu.

O'Konor predsedava još jednom tužbom koju je X podneo prošle godine, optužujući medijskog nadzornika Media Matters za ometanje odnosa X-a sa oglašivačima. Media Matters je negirao bilo kakvo nedelo, piše Rojters.

Maskov slučaj protiv Svetske federacije oglašivača podnet je u Severnom okrugu Teksasa i dodeljen je sudiji O'Konoru , kojeg je imenovao republikanski predsednik Džordž V. Buš. Ovaj okrug postao je omiljena destinacija za konzervativce koji podnose tužbe kako bi blokirali politiku demokratske administracije predsednika Bajdena.

Jedan od O'Konorovih kolega, okružni sudija SAD-a Ed Kinkeade iz Dalasa, imenovan je u utorak da vodi slučaj bojkota oglašavanja protiv X-a.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari