• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Iks zatvara glavnu kancelariju u San Francisku: "Odluka utiče na mnoge, ali je dugoročno ispravna"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maskova kompanija Iks zatvara svoju glavnu kancelariju u San Francisku

  • 0
  • Zaposleni se sele iz San Franciska u Silicijumsku dolinu

  • Prethodno, Mask je najavio preseljenje sedišta firme iz Kalifornije u Teksas

  • I ranije bio u napetim odnosima sa američkom saveznom državom Kalifornija

Kompanija Iks, poznata po svojoj istoimenoj društvenoj platformi koja se ranije zvala Tviter, u narednih nekoliko nedelja zatvoriće svoju glavnu kancelariju u San Francisku, prenosi Njujork tajms (NYT) pozivajući se na interne informacije firme.

Izvršna direktorka firme Iks Linda Jakarino je u internoj poruci zaposlenima navela da će zaposleni iz San Franciska biti premešteni u Silicijumsku dolinu, prenosi Tanjug.

linda jakarino Foto: Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia

"Ovo je važna odluka koja utiče na mnoge od vas, ali je dugoročno ispravna za našu kompaniju", rekla je Jakarino zaposlenima.

Informacija o selidbi dolazi nakon što je vlasnik Iksa Ilon Mask prošlog meseca najavio da će preseliti sedište firme iz Kalifornije u Teksas, navodeći kao razlog kalifornijski zakon koji reguliše informisanje o promeni rodnog identiteta u školama, prenosi Si-En-En (CNN).

On je tom prilikom rekao da je novi zakon "kap koja je prelila čašu" i dodao da će zbog toga preseliti i svoju kompaniju Spejs eks (SpaceX) iz Kalifornije.

Mask je i ranije bio u napetim odnosima sa američkom saveznom državom Kalifornija koju je u 2022. označio za državu "poreza, prekomerne regulative i sudskih sporova".

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari