• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Fejsbuku i Instagramu otkrivene reklame za drogu: Pokrenuta istraga protiv kompanije Meta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik Mete je primio upozorenje članova Kongresa zbog reklama za ilegalne droge

  • 0
Mark Zuckerberg  facebook logo Foto: Shutterstock
  • Kongres se vlasniku Mete obratio pismom

  • Izveštaji o reklamiranju droga u medijima se pojavljuju još od sredine marta

  • Američki mediji poslednjeg dana jula ponovo izvestili da Meta pušta oglase na Fesjbuku i Instagramu, a istraga traje

Dvostranačka grupa članova američkog Kongresa vlasniku tehnološke korporacije Meta Marku Zakerbergu poslala je pismo u kojem se izražava zabrinutost što njegova kompanija ne uspeva da spreči da se reklame za nedozvoljene droge prikazuju na njegovoj platformi.

Poslanici u Predstavničkom domu citirali su nedavne izveštaje "Volstrit žurnala" i neprofitne organizacije "Tech Transparency Project", koji su otkrili masu oglasa na Fejsbuku i Instagramu koje upućuju korisnike na usluge trećih lica, kod kojih su mogli da kupe tablete na recept, kokain i druge rekreativne droge, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

"'Volstrit žurnal' je 16. marta 2024. izvestio da američki federalni tužioci istražuju Metu zbog omogućavanja prodaje nedozvoljenih droga", napisali su zakonodavci.

Dodali su da je "umesto brzog rešavanja ovog problema i potpunog uklanjanja nedozvoljenog sadržaja, Žurnal 31. jula ponovo izvestio da Meta pušta oglase na Fejsbuku i Instagramu, koji usmeravaju korisnike na onlajn pijace za ilegalne droge".

Napisali su da najviše zabrinjava to što Meta nastavlja da prikazuje oglase uprkos tome što se kompanija suočava sa istragom američkih federalnih tužilaca "za omogućavanje prodaje nedozvoljenih droga".

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari