• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni proizvođač automobila otpušta više od 1.000 zaposlenih: Najveći rez prave među softverašima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nazivaju to hrabrom odlukom

  • 0
General Motors, kompanija, brend, logo Foto: Tanjug/AP
  • Iz GM poručuju da postavljaju prioritete za budućnost

  • Ukinuće stotine mesta u tehničkom kampusu

  • Odluka doneta nakon odlaska izvršnog potpredsednika za softver i usluge

Američki proizvođač automobila Dženeral motors (GM) objavio je danas da će otpustiti više od 1.000 zaposlenih u svojim softverskim i servisnim jedinicama širom sveta.

Gradimo budućnost Dženeral motors i moramo da donosimo hrabre odluke i damo prioritet investicijama koje će imati najveći uticaj, navodi se u saopštenju američke kompanije.

Kako se navodi, firma će ukinuti oko 600 radnih mesta u svom tehničkom kampusu u blizini Detroita, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Ova odluka je doneta nakon pregleda operacija posle odlaska izvršnog potpredsednika za softver i usluge Majka Ebota, dodaje GM.

Mike Abbott, Majk Ebot Majk Ebot / Foto: Brian Ach / Getty images / Profimedia

Prihod američkog proizvođača automobila Dženeral motors u drugom kvartalu 2024. porastao je za 7,2 odsto na rekordnih 47,97 milijardi dolara, nadmašivši očekivanja agencije LSEG koja je prognozirala 45,46 milijardi dolara.

Prilagođena zarada po akciji Dženeral motorsa za drugi kvartal 2024. iznosi 3,06 dolara, takođe iznad očekivanih 2,75 dolara koje je prognozirao Volstrit.

"Bilo je to zaista sjajno prvo polugište i drugi kvartal 2024, a naša pozicija je takva da obećava veoma jaku godinu", prokomentarisao je finansijski direktor Pol Džejkobson.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari