• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uber žestoko kažnjen zbog odavanja ličnih podataka: "Žalićemo se, pozivamo vas na zdrav razum"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kompanije poručuju da su žrtva nepravde

  • 0
uber Foto: Stephen Frost / Alamy / Alamy / Profimedia

Platforma za prevoz Uber kažnjena je u Holandiji s 290 miliona evra zbog slanja ličnih podataka evropskih taksista u SAD, što je protivno zakonima Evropske unije, objavila je u ponedjeljak holandska agencija za zaštitu podataka DPA.

Uber je preneo lične podatke evropskih taksista u SAD i nije na odgovarajući način uspeo da zaštiti podatke, ustvrdila je DPA. To je ozbiljno kršenje GDPR-a, stoji u saopštenju.

Agencija je navela da je Uber u međuvremenu prekinuo s takvom praksom, prenosi ZimoIstragu je pokrenula žalba francuskih taksista.

Francusko nacionalno regulatorno telo za zaštitu podataka CNIL je u zasebnom saopštenju objavilo da je sarađivalo sa svojim partnerom u Holandiji, gde se nalazi Uberovo glavno evropsko središte.

"Ova pogrešna odluka i kazna potpuno su neopravdani. Uberov prekogranični proces prenosa podataka bio je u skladu s Opštom uredbom o zaštiti podataka u EU (GDPR) tokom trogodišnjeg razdoblja velike neizvesnosti između EU i SAD. Žalićemo se i ostajemo uvereni da će zdrav razum prevladati", saopštio je portparol Ubera.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari