• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni američki proizvođač automobila sklopio partnerstvo sa Uberom: Proizvešće robotaksi vozila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršni direktor Ubera ocenio da njihova platforma može da bude interesantna kompanijama koje žele da primene tehnologiju autonomne vožnje

  • 0
General motors, Cruise, Dženeral motors, GM Foto: Tanjug/AP
  • Nakon sklapanja ugovora porasle i akcije kompanije

  • Potpisano višegodišnje partnerstvo

  • Prihod GM u drugom kvartalu 2024. nadmašio prognoze 

Akcije detroitske kompanije Dženeral motors (GM) danas su pred otvaranje berzi porasle za 1,2 odsto nakon vesti da će njena robotaksi vozila od sledeće godine biti dostupna na platformi za deljenje prevoza Uber.

Firma Kruz (Cruise), podružnica Dženeral motorsa, objavila je da je potpisala višegodišnje partnerstvo sa Uberom, prenosi Teh kranč.

Izvršni direktor Ubera Dara Hosrovšahi je ranije ovog meseca izjavio da njegova platforma može da bude veoma interesantna za kompanije koje žele da primene tehnologiju autonomne vožnje (AV).

Dara Hosrovšahi, Dara Khosrowshahi CEO of Uber Dara Hosrovšahi / Foto: Michael Gonzalez / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Uber je u jedinstvenoj poziciji da ponudi ogromnu vrednost za AV igrače koji žele da primene svoju tehnologiju u velikom obimu", naveo je on.

Prihod američkog proizvođača automobila Dženeral motors u drugom kvartalu 2024. porastao je za 7,2 odsto na rekordnih 47,97 milijardi dolara, nadmašivši očekivanja agencije LSEG koja je prognozirala 45,46 milijardi dolara, preneo je ranije Si-En-Bi-Si (CNBC).

Prilagođena zarada po akciji Dženeral motorsa za drugi kvartal 2024. iznosi 3,06 dolara, takođe iznad očekivanih 2,75 dolara koje je prognozirao Volstrit.

"Bilo je to zaista sjajno prvo polugište i drugi kvartal 2024, a naša pozicija je takva da obećava veoma jaku godinu", prokomentarisao je finansijski direktor GM Pol Džejkobson.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari