• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Procurili lični podaci korisnika sa Dureksovog sajta za poručivanje: Otkrivena imena, adrese i šta su kupovali

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju su stotine pojedinaca, čiji su brojevi telefona, adrese stanovanja, kao i adrese za isporuku izloženi javnosti

  • 0
Durex Foto: Shutterstock
  • Portparol kompanije u čijem je Dureks vlasništvu odbio da iskomentariše

  • Pored rizika od osude pojedinaca koji poručuju sa sajta Dureksa, realan je rizik od krađe identiteta ili uznemiravanja

  • Stručnjaci ocenjuju da je obezbeđivanje privatnosti korisnika na ovom i sličnim sajtovima ključna

Dureks Indija, indijska filijala britanskog brenda koji se bavi proizvodnjom kondoma i lubrikanata, otkrila je lične podatke svojih klijenata, zaključno sa njihovim punim imenima i detaljima o porudžbini.

Istraživač na polju bezbednosti Sourajeet Majumder kontaktirao je američki TechCrunch ove nedelje povodom problema izlaganja osetljivih infomacija potrošača na tržištu kondoma.

Veb-sajt tog brenda otkrio je imena klijenata, njihove brojeve telefona, imejl adrese, adrese za isporuku, vrstu poručenih proizvoda i vrednost uplate. Tačan broj onih koji su pogođeni nije poznat. Kako god, istraživač je pronašao dokaz da su podaci stotina ljudi izloženi usled nedostatka adekvatne autentifikacije na strani za poručivanje.

"Za brend koji radi sa proizvodima za intimnu upotrebu, obezbeđivanje privatnosti je ključno", ocena je istraživača.

Američki medij proverio je ove informacije i otkrio da je u vreme pisanja teksta pristup porudžbinama klijenata i dalje bio moguć.

Portparol roditeljske kompanije Dureksa Reckitt odbio je da komentariše da li će kompanija obezbediti podatke svojih klijenata.

Istraživač s početka teksta ocenio je da bi ovi podaci mogli biti predmet krađe identiteta, te da se može dogoditi i uznemiravanje uz pomoć otkrivenih kontakt informacija. Dodaje da je moguće da budu predmet moralne osude.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari