• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija za IT i Tošiba najavili saradnju u oblasti kvantne i digitalne tehnologije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Kancelarije sastao se ujedno i sa ambasadorom Japana

  • 0
Kancelarija za IT i eUpravu i Tošiba Foto: Tanjug/Kacelarija za IT i eUpravu/ Marina Jančević

Kancelarija za IT i eUpravu i kompanija Tošiba radiće zajedno na uvođenju kvantno-kriptografske komunikacione tehnologije, kvantnoj i digitalnoj transformaciji i unapređenju poštanske tehnologije za sortiranje pisama i paketa u Srbiji, dogovorili su na sastanku direktor Kancelarije Mihailo Jovanović i ambasador Japana Akira Imamura.

To je predviđeno Memorandumom o razumevanju u oblasti digitalnih tehnologija koji je potpisan u februaru.

Na sastanku u ponedeljak delegacija Tošibe, koju je predvodio potpredsednik kompanije Tomoaki Kumagai, predstavila je svoja razvojna i inovativna rešenja, saopšteno je iz Kancelarije za IT i eUpravu.

Kako je navedeno, Kancelarija za IT i eUpravu nastoji da radi na rešenjima za rastuće izazove sajber bezbednosti.

Cilj Kancelarije za IT i eUpravu je da razvije nacionalnu kvantno-komunikacionu mrežu za prenos raspodele kvantnog ključa (QDK), da se iskoriste protokoli za kvantnu distribuciju ključa (QDK) i kvantne mreže kako bi se omogućili bezbedni komunikacioni sistemi sledeće generaciju koristeći jedinstvena svojstva kvantne mehanike.

Jovanović je predložio predstavnicima kompanije da razmotre mogućnost otvoranja svog Inovacionog centra u okviru budućeg Inovacionog distrikta u Kragujevcu, čija je izgradnja u nadležnosti Kancelarije za IT i eUpravu.

(Ubrzanje.rs.rs/Tanjug)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari